De GlansGarant-schilders die jaarlijks jouw woning onder handen nemen, zijn niet de enige vaklui die waarde hechten aan een groen en duurzaam milieu. Ook in de popmuziek zijn er veel muzikanten met een zwak voor de natuur. Bij de onderhoudsbeurten van GlansGarant draait alles om vijf kernwaarden: Kleur, Garantie, Huis, Verf en uiteraard Duurzaamheid. Die laatste is meteen het thema van de volgende playlist in de serie

Louis Armstrong: What A Wonderful World (1967)

louis armstrong

“I see trees of green, red roses too.” De Amerika jazztrompetist en –zanger zingt in geuren en kleuren over de schoonheid van de wereld. Jaren en talloze covers van allerhande artiesten later werd zijn muzikale creatie een lijflied voor veel natuurorganisaties. Ondanks al die bewerkingen, gaat er niets boven het origineel!

The Beatles: Mother Nature’s Son (1968)

beatles glansgarant

Een van Paul McCartney’s mooiste creaties voor het titelloze White Album. Hij schreef het akoestische folknummer toen de groep op retraite in India was voor muzikale en spirituele inspiratie. Later hebben veel gerenommeerde muzikanten hun eigen versies opgenomen, onder wie Jack White.

Joni Mitchell: Big Yellow Taxi (1970)

They paved paradise and put up a parking lot.” Op de radio hoor je de cover van Counting Crows vaker dan het origineel van Mitchell, maar dit strijdlied tegen milieuvervuiling komt toch echt van haar. De Canadese singer-songwriter schreef het lied tijdens een vakantie op Hawaï, waar ze veel beton tussen het natuurschoon zag. 

Marvin Gaye: Mercy Mercy Me (The Ecology) (1971)

Marvin Gaye

De soullegende achter Let’s Get It On zong ook over het milieu. Dit lied is afkomstig van Marvin Gaye’s legendarische album What’s Going On en is van de eerste muzikale protesten tegen milieuvervuiling. Daarnaast is het ook een heel fijn lied om te draaien tijdens het schilderen.

Michael Jackson: Earth Song (1995)

The King of Pop mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. MJ schreef al eerder liedjes met een activistische insteek, maar geen van zijn protestsongs is zo krachtig en to the point als deze. De bijbehorende lange videoclip met beelden van ontbossing en oorlog maakte dan ook een hoop los bij het publiek. 

Ziggy Marley: Dragonfly (2003)

Hij is meer dan alleen de zoon van, want David Nesta 'Ziggy' Marley heeft zelf ook een aantal steengoede reggaesongs geschreven. Zo ook dit lied, van het gelijknamige soloalbum waar ook Red Hot Chili Peppers-leden Flea en John Frusciante aan hebben meegewerkt. Hun muzikale invloeden zijn zeker te horen op deze funky protestsong, waarin hij namens de gehele mensheid zijn excuses aanbiedt aan de natuur.  "I hope you'll survive with the environment going down the drain."

 

Doe mee & WIN! 

Welke van deze groene liedjes is jouw favoriet? Ga naar de winactie op onze Facebookpagina en win een overnachting voor 2 personen bij Fletcher hotels, aangeboden door GlansGarant. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met GlansGarant.