Er is veel concertnieuws vandaag. Wij van Soundz houden je natuurlijk graag op de hoogte van de spannendste nieuwe shows in Nederland. Daarom een kleine selectie van de concerten waar wij wel oren naar hebben, verspreid door Nederland.

Ruben Hein - Mezz Breda, 28 april

Hij heeft dit jaar dan wel Wie Is De Mol gewonnen, maar ook op muzikaal gebied gaat het lekker met Ruben Hein. Zo heeft hij dit jaar zijn nieuwste soloalbum Groundwork Rising uitgebracht, met een andere sound dan we van hem gewend zijn. Naar eigen zeggen is hij geïnspireerd door zowel Radiohead als Randy Newman, met als resultaat een jazzy, maar moderne plaat. Live klinkt het vast ook als een klokje.

Pearl Jam - Extra show Ziggo Dome, 13 juni

Ze hadden nog een gaatje in hun touragenda, dus besloten Eddie Vedder en zijn maten om nog een concert te geven in Nederland. Kortgeleden hebben ze het anti-Trumplied Can't Deny Me uitgebracht, hun eerste nieuwe single in vijf jaar tijd. Dat belooft nieuw werk, dat Pearl Jam ongetwijfeld ten gehore zal brengen tijdens de twee concerten. De kaartverkoop begint op vrijdag 6 april om 10:00. Ook dit concert zal waarschijnlijk snel uitverkopen, dus wees er op tijd bij.

Seasick Steve - Oosterpoort Groningen en 013 Tilburg, 3 en 4 juli

De excentrieke bluesredneck met zijn zelfgemaakte gitaren is deze zomer weer in ons midden en geeft twee concerten, eerst in Groningen en daarna in Tilburg. Tijdens zijn shows gaat het er ruig aan toe, dat weten we inmiddels na het zien van zijn sets op Pinkpop en Lowlands.

Little Steven And The Disciples Of Soul - Amsterdamse Bos, 6 juli

De gitarist van Bruce Springsteen zit naast de E-Streetband ook nog in een eigen band. Sinds de jaren 80 brengt 's werelds beroemdste bandana-drager Steven Van Zandt om de zoveel jaar een sterk Rhythm & Blues album uit met zijn soloproject. Dit jaar is dat het album Soulfire, dat nog net zo hard rockt als altijd. Little Steven komt naar Nederland voor een optreden op een prachtige locatie, namelijk een openluchttheater middenin het Amsterdamse Bos.

The Analogues - Royal Park Paleis Soestdijk, 6 juli

Little Steven heeft concurrentie. Op dezelfde dag speelt misschien wel de beste Beatles tributeband ter wereld in de tuin van Paleis Soestdijk. Normaliter spelen The Analogues per show één van de latere Beatlesalbums integraal, maar voor deze avond hebben ze een Greatest Hits-concert samengesteld. Wat deze band zo uniek maakt, is dat ze op de originele instrumenten spelen die op de platen te horen zijn. Little Steven of de ultieme Beatles-experience? Dilemma's, dilemma's.

Liam Gallagher - Ziggo Dome, 23 November

Na het enorme succes van zijn concert bij de buren in de AFAS Live durft Liam het aan om up te graden naar de Ziggo Dome, waar zo'n 17.000 mensen bij kunnen zijn. Dat is meer dan driemaal zo veel publiek als de vorige keer. Hoewel zijn broer Noel Gallagher al eerder in de AFAS Live had gestaan met zijn High Flying Birds, is de Ziggo hem nog niet gelukt. Is dit het begin van een competitie tussen de twee Oasis-broers? Geen idee, maar wij zijn er in ieder geval bij.