Het is alweer vijf jaar geleden dat leadzanger Eddie Vedder en zijn grunge-buddies uit Seattle ons voor het laatst hebben getrakteerd op nieuwe muziek. Inmiddels heeft Pearl Jam bekendgemaakt dat er een nieuw album aankomt, met de gloednieuwe single Can’t Deny Me als voorgerecht. Leden van de officiële fan-site konden hem al eerder downloaden, maar nu kan ook het grote publiek er naar luisteren.

Pearl Jam goes political, dat is duidelijk. Aan de songteksten te horen richt Eddie Vedder zich tot een zekere wereldleider. Of het specifiek gaat over Donald Trump en zijn regering of meer over de politiek in het algemeen is niet duidelijk. Het zal niet de eerste keer zijn dat een rockband zich richt tot de autoriteiten, maar in het geval van Pearl Jam is het niet iets waar ze om bekend staan. De teksten liegen er in ieder geval niet om:

You plant your lying seeds/ Watch as the roots take hold/ The country you are now poisoning/ Condition critical.

Het is nog niet bekend wanneer het bijbehorende album zal verschijnen, maar de kans is groot dat de band deze zomer alvast wat nieuwe muziek zal spelen op hun Europese zomertour die ook langs Nederland komt. Op 12 juni staat Pearl Jam in de Ziggo Dome en op 15 juni op Pinkpop.

Luister hier de nieuwe single Can't Deny Me: https://open.spotify.com/track/4PwGt5dBTmdRu4HTN8ZWgR?si=nfWHRCRtQ1G7bj5nzUP2lQ

Lees ook het nieuwe Soundz Magazine, waarin de hoofdredacteuren vertellen over hun persoonlijke ervaringen met Eddie vedder, nu verkrijgbaar bij de boekhandel bij jou in de buurt.