Songwriter Jacob de Greeuw uit Hoorn is na bijna tien jaar afwezigheid eindelijk weer terug in de muziekwereld. Zijn band JOHAN gaat op 13 april zelfs een heel nieuw album uitbrengen en staat begin juni op het festival Best Kept Secret. Daarom even een recap van deze ondergewaardeerde Nederlandse rockgroep. 

Allereerst is Johan niet de naam van een bandlid, maar een afgeleide van de oorspronkelijke bandnaam Visions of Johanna. Geen gevalletje Hanson dus. De band is vooral het initiatief van zanger/gitarist Jacob de Greeuw, die altijd de belangrijkste componist is geweest bij het eerdere werk en ook op het nieuwe album Pull Up de muzikale hoofdrol heeft gespeeld

De muziek van JOHAN zou je kunnen typeren als Dutch Britpop: de invloeden van The Beatles, The Kinks en Oasis zijn er absoluut, maar toch hebben de nummers ook iets Nederlands, à la Racoon of Tim Knol. Die laatste komt heel toevallig ook uit Hoorn. Het zal aan de stad liggen... George Baker is er immers ook geboren. 

Het tweede album Pergola uit 2002, met daarop het hitje Tumble and Fall, staat zelfs op plaats 4 in de OOR in de lijst van beste Nederlandse albums ooit gemaakt. We hebben het dus niet over zomaar een bandje. Ook daarom zijn we blij dat De Greeuw en zijn JOHAN ons nog meer muziek te bieden hebben.

Luister hier alvast naar de nieuwe single: JOHAN - About Time

https://www.youtube.com/watch?v=klzY8WG5sSA

 

Beeld: V2 Records