Hard To Handle, Remedy, Twice As Hard. Het zijn slechts een paar van de grote hits van The Black Crowes, de sexy ninetees bluesrockband van Rich Robinson. Na een korte reünie in 2013, ging de band in 2015 definitief uit elkaar. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want Robinson en twee andere bandleden zijn in 2016 weer bij elkaar gekomen in een nieuw project: The Magpie Salute. Dit jaar komt dan eindelijk het debuutalbum.

The Magpie Salute is alweer een tijdje bezig met optreden, maar heeft tot nu toe alleen een live-album uitgebracht. Daar komt dan nu eindelijk verandering in, want de band is druk bezig met het opnemen van hun eerste studio-lp. Deze komt in de zomer uit. We kunnen wel alvast genieten van deze akoestische cover van de klassieker Richmond van Rod Stewart & The Faces. Wij zijn alvast benieuwd naar de nieuwe muziek van The Magpie Salute. 

Weetje: Magpie is het Engelse woord voor ekster en volgens de traditie brengt het ongeluk om deze vogel niet netjes te begroeten als je hem tegenkomt: vandaar The Magpie Salute.

 

Check hier het akoestische optreden van de band:

https://www.youtube.com/watch?v=m5NovaLriyk&feature=youtu.be