De GlansGarant-schilders die jouw woning jaarlijks onder handen nemen, zijn niet de enige die creatief zijn met verf. Bij deze onderhoudsbeurten van GlansGarant draait alles om vijf kernwaarden: Kleur, Garantie, Duurzaamheid, Huis en uiteraard Verf. Die laatste is meteen het thema van de eerste playlist met verfklassiekers. 

1. Paint It Black - Rolling Stones (1966)

stones glansgarant

Zonder concurrentie de grootste verfklassieker aller tijden. In de tekst schildert Mick Jagger eerst een rode deur zwart, waarna hij zich vergrijpt aan een rij auto's en zelfs zijn hart. Een duistere tekst, inderdaad, maar gezongen en gespeeld met, uh, verve. 

2. New Coat Of Paint - Tom Waits (1974)

De grootste brombeer van de rock-'n-roll toont zich van zijn vrolijkste kant in dit aanstekelijke jazzy nummer. Waits' idee van een fijne avond uit? Goed gezelschap en een kelder vol wijn. Daarmee kun je volgens hem zelfs kleur geven aan de meest troosteloze stad. 

3. Painter Song - Norah Jones (2002)

norah jones glansgarant

Als de Amerikaanse zangeres net zo heerlijk achteloos schildert als dat ze zingt, dan belooft dat wat. Aan muren en kozijnen waagt Jones zich niet, in de lekker lome crooner Painter Song verft ze toekomstvisioenen en herinneringen. Vinden wij heel knap!

4. Paint Me Down - Spandau Ballet (1982)

Een succes kon je het niet noemen, maar deze vierde single liet al heel aardig horen waar het met Spandau Ballet heen zou gaan. Dit liedje was de grondverf, zeg maar, waar de Britten een rits aan hits overheen schilderden. De kleur van dat oeuvre laat zich raden: Gold.

Doe mee & WIN! 

Laat ons weten aan welk lied jij denkt bij het woord "Paint". Ga naar de winactie op onze Facebookpagina en win een overnachting voor 2 bij Fletcher hotels, aangeboden door GlansGarant. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met GlansGarant.