Het is misschien wel de grootste Nederlandstalige band uit onze geschiedenis: Doe Maar. De reggae/skagroep onder leiding van bassist/zanger Henny Vrienten en toetsenist Ernst Jansz viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. Tijd voor een reünie dus! De nieuwe clubtour Er Verandert Nix begint in oktober in Zwolle en eindigt met twee concerten in Carré. 

Dit keer geen Pinkpop en Ziggo Dome, maar kleinere intieme zaaltjes. Ook deze venues zijn bekend terrein voor de mannen van Doe Maar. Vrienten: “We begonnen samen in clubjes en het is een onwaarschijnlijk voorrecht om diezelfde clubs 40 jaar later weer aan te doen.”

Henny heeft het druk dit jaar, want naast deze onverwachte reunie van zijn hoofdproject Doe Maar, tourt hij ook door Nederland met zijn supergroep De Vreemde Kostgangers, samen met Boudewijn de Groot en George Kooymans. Ook Ernst Jansz is nog altijd actief op sologebied. Zo bracht hij vorig jaar nog het soloalbum De Neerkant uit, over zijn leven in het Brabantse dorpje Neerkant. Tijdens de shows van Er Verandert Nix gaat het daarentegen weer om de monsterhits die Doe Maar in haar relatief korte jaren 80 periode heeft gescoord.

 

Goed nieuws: Soundz Magazine geeft de nieuwe verzamelset van The Golden Years Of Dutch Pop Music met de beste muziek van o.a Doe Maar. Meedoen kan hier.

 

De kaartverkoop voor de clubtour van Doe Maar begint op vrijdag 2 maart om 10:00. 

Beeld: Instagram hennyvrienten