2018 is nu al een goed muziekjaar, met al die nieuwe releases van zowel nieuwe als gevestigde artiesten, maar het belooft alleen maar beter te worden nu ook Florence + The Machine terugkomen met alweer hun vierde album. Wat kunnen we verwachten van de groep rond de magistrale zweefzangeres Florence Welch? Boze break-up anthems of toch vrolijke synthpop?

Hoewel de precieze releasedatum nog niet bekend is, kunnen we hoogstwaarschijnlijk al voor de zomer genieten van nieuwe muziek. De band gaat in juni en juli namelijk weer een aantal festivals aandoen in onder andere Spanje en Duitsland. Het is nog een raadsel wat we zullen gaan horen, want ieder album is tot nu toe anders. Het laatste wat Florence heeft uitgebracht is het Wham!-esque elektrolied Hey Girl samen Lady Gaga, hier te beluisteren.

Florence met synthesizer klinkt lekker, maar is dit lied ook een stille hint over de nieuwe muziek van haar band? Hey Girl is een stuk lichtvoetiger dan het laatste album van The Machine, How Big How Blue How Beautiful. Deze harde en rauwe rockplaat is een hoogtepunt uit haar carrière geweest en heeft ervoor gezorgd dat de band ook in Amerika bovenop de affiche van de grote festivals staat. Hoogtepunten zijn er genoeg op dit album: het ruige wraaknummer What Kind of Man over de breuk met haar toenmalige vriend James Nesbitt, om er maar een te noemen.

Je kunt als muzikant natuurlijk niet altijd boos blijven, dus of de roodharige dame deze lijn zal voortzetten is nog maar de vraag. Een andere mogelijkheid is dat de muziek terug zal keren naar de stijl van de eerste twee albums: emotionele soul-rock met veel strijkers en natuurlijk de harp... Dit was namelijk ook het geval op haar cover van Ben E. King’s meesterwerk Stand By Me, voor de populaire videogame Final Fantasy

Wat Florence en haar Machine ook voor ons in petto heeft, wij zullen deze artiest in ieder geval goed in de gaten houden. U hoort nog van ons.

 Beeld: Instagram florence