De drie heren uit het Verenigd Koninkrijk brengen weer nieuw werk uit. De nieuwe single Thought Contagion is de opvolger van de eerdere losse single Dig Down die vorig jaar uitkwam. We zijn benieuwd wat Muse de komende tijd allemaal voor ons in petto heeft.

Voor hun nieuwe muziek zijn Matt Bellamy en zijn kornuiten opnieuw de studio ingedoken met sterproducer Rich Costey, die eerder hun hitalbums Absolution en  Black Holes & Revelations heeft geproduceerd. Dat is goed te horen op Thought Contagion, want de symfonische electro-sound is weer goed te horen op het nummer. Op hun laatste album Drones uit 2015 koos de band juist voor een meer basic aanpak met gitaar, bas en drums als hoofdinstrumenten.  

Of Thought Contagion en Dig Down allebei op een volgend album zullen verschijnen is nog maar de vraag. De heren hebben namelijk aangegeven minder in albums te denken en meer in singles en ep’s, omdat die eerste vorm van muziek uitbrengen volgens hun allang niet meer van deze tijd is. De fans zijn de laatste paar dagen in ieder geval goed opgejaagd met allerlei foto’s en korte filmpjes op Instagram. Nu is het dan eindelijk zover.  

Je kijkt en luistert de clip van de nieuwe Muse single Thought Contagion hier.