Opmerkelijk nieuws uit Hollywood. De zanger en gitarist van de metalband uit de States gaat een belangrijke rol spelen in een film over het waargebeurde verhaal van de beruchte Amerikaanse seriemoordernaar Ted Bundy. 

Op dit moment is Metallica aan het touren door Europa, maar nu is ook bekend dat Hetfield mee gaat spelen in Extremely Wicked, Shocking Evil and Vile. In deze film zal de metalhead de rol spelen van Bob Hayward, de politieagent die als eerste is begonnen met het onderzoek naar Ted Bundy en zijn enorme serie gruweldaden, wat uiteindelijk heeft geleid tot zijn arrest. Ook Jim Parsons (The Big Bang Theory) en John Malkovich zullen meespelen in de film.

Het is niet de eerste acteerklus van Hetfield. Zo heeft hij in verscheidene televisieseries bijrollen gespeeld en verscheen hij als zichzelf in de animatieserie American Dad. Aangezien zijn personage een grote rol speelt in het verhaal, zal James dit keer echt aan de bak moeten als acteur. We zijn benieuwd of hij een geloofwaardige agent zal kunnen neerzetten. Aan zijn ruige uiterlijk, met puntbaardje, hoeft het in ieder geval niet te liggen.

Aangezien de mannen Metallica de komende paar maanden nog volop aan het optreden zijn, kan het nog even duren voordat de film een releasedatum krijgt.  

 

Beeldbron: Instagram james.hetfield