Zanger Maynard James Keenan is erom berucht dat hij lang op zich laat wachten als het gaat om nieuwe muziek. Zo heeft zijn hoofdproject Tool als twaalf jaar niets nieuws uitgebracht. Maar nu is er fantastisch nieuws voor progressive rock fans wereldwijd. Zijn andere project A Perfect Circle brengt op 20 april het nieuwe album Eat The Elephant uit. En ze gaan ook nog op tour!

A Perfect Circle (door fans afgekort tot APC) heeft net als Tool lang stilgestaan, namelijk veertien jaar. De band, met leden uit onder andere Tool, Smashing Pumpkins en Eagles of Death Metal, maakt prog-rock die iets minder duister en metal is dan het werk van Tool. De gekke, afwijkende maatsoorten en vage poëzieteksten zijn natuurlijk wel een essentieel onderdeel van hun muziek.

De Europese fans kunnen APC deze zomer ook live zien, al moet je als Nederlander wel afreizen naar onze ooster- of zuiderburen. Zo staan ze in Duitsland onder andere op het festival Rock am Ring op 1 juni en in België op Graspop, op 24 juni.

De reden dat het album op 20 april is heel simpel volgens Keenan, maar vrij opmerkelijk: “The 20th of April is Carina Round’s birthday. She is a dear friend who is extremely difficult to shop for. Pressure off.”

Fotocredit: Tim Cadiente