In november speelden ze nog in de Ziggo Dome, maar deze zomer komt Queen nog een keer naar ons land. Op 27 juni staat Queen samen met zanger Adam Lambert op het podium van Ahoy Rotterdam. Gitarist Brian May en drummer Roger Taylor hebben besloten om, ondanks hun hoge leeftijd, nog een keer door Europa te gaan toeren.

De enorm uitdagende zangpartijen van de originele frontman Freddie Mercury zijn niet voor iedereen weggelegd. Na vijf jaar samen te hebben gewerkt met zanger Paul Rodgers (Free, Bad Company), zijn de overgebleven leden van Queen in zee gegaan met Adam Lambert. We kenden hem oorspronkelijk van zijn grote hit Whataya Want From Me, maar ook hij blijkt de rol van leadzanger van Queen aan te kunnen. Dat bleek al tijdens het concert in de Ziggo Dome. Hoe het daar was, lees je hier in ons concertverslag.

‘While we're still physically able to perform at those high energy levels on this massive scale, we thought … ‘YES !!’ Aldus Brian May. Een hoog energieniveau zal er zeker weer zijn, als je kijkt naar de explosieve manier waarop Queen al sinds jaar en dag live-shows geeft. Deze nieuwe tour is geregisseerd door niemand minder dan Ric Lipson, die betrokken is geweest bij de openingsceremonie van de Olympische spelen in Beijing en shows heeft ontworpen voor onder andere The Rolling Stones en U2. Die hoge mate van dramatiek past natuurlijk perfect bij de muziek van Queen.

Voorlopig blijft de band achter talloze onvergetelijke rocknummers nog even doorgaan. The Show Must Go On.

Kaarten voor het concert van Queen in Ahoy Rotterdam op 27 juni zijn te koop vanaf zaterdag 10 februari.

Foto: Daniël de Borger