Bij muziekfestivals buiten Nederland richten de meeste mensen hun blik vooral op onze Ooster- en Zuiderburen, naar het Verenigd Koninkrijk of naar een eiland in het centrum van Boedapest. Deze zomer is het echter aan de Costa Brava te doen: dit is de fantastische line-up van Primavera Sound.

Komen de Arctic Monkeys dit jaar met een nieuw album? Dat is nog niet zeker, maar we weten door een aantal cryptische aanwijzingen wel dat ze deze zomer een aantal festivals langsgaan. Zo ook Primavera Sound in Barcelona. Daarnaast staan Nick Cave & The Bad Seeds, Björk en Belle & Sebastian ook op de affiche.

Spanje is de laatste paar druk bezig met een inhaalslag op festivalgebied. Zo heeft Madrid pas sinds 2016 een meerdaags festival, Mad Cool, en is Bilbao BBK Live in het noorden van het land ook enorm aan het groeien. Primavera, wat het Spaanse (en Catalaanse) woord is voor ‘lente’, is echter al sinds 2001 een grote naam in festivalland. Ook dit jaar vindt het festival plaats in het moderne stadspark Parc del Forum in Barcelona, vlak naast de Middellandse zee.

Op de poster staat nog een andere interessante act, namelijk Kylie Dixon & Michael Stein, de componisten van de muziek van de serie Stranger Things. Die muziek zullen ze live spelen met een arsenaal aan analoge synthesizers uit de jaren 80.

Primavera Sound vindt dit jaar plaats van 30 mei tot 2 juni. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Wees er snel bij, want de bevestiging van Arctic Monkeys zal hoogstwaarschijnlijk zorgen voor veel aandacht.