Het komt de laatste tijd veel voor: overleden artiesten die als hologram terugkeren uit de dood voor hun publiek. Eerder waren Tupac, Ronnie James Dio en Roy Orbison al in hologramvorm op het podium te zien. Nu is het de beurt aan de grootste absurdist uit de popmuziek: Frank Zappa. 

Hoewel we deze vorm van optreden al eerder hebben gezien bij virtuele optredens van Gorillaz en Michael Jackson, is het bij deze acts maar bij eenmalige shows gebleven. De laatste twee jaar is men in muziekland echter bezig met het opzetten van hele wereldtours met hologram-artiesten. Nu wordt ook de in 1993 overleden Frank Zappa later dit jaar teruggehaald naar het land der levenden. Virtuele Frank wordt net als toen hij nog leefde begeleid door The Mothers of Invention. Deze begeleidingsband is speciaal voor 'The Bizarre Life of Frank Zappa Hologram Tour' weer grotendeels bij elkaar gekomen.

Ook meestergitarist Steve Vai gaat meedoen met de tour. Hij heeft veel samengewerkt met Zappa en heeft meegeschreven aan het legendarische album Joe’s Garage.

Vernieuwend als hij was, zou Zappa absoluut achter het idee van een virtuele artiest hebben gestaan, aldus zoon Ahmet Zappa. Bij leven was de beroemde snordrager namelijk al veel aan het zoeken naar mogelijkheden om hologrammen en projecties in zijn indrukwekkende live-shows te verwerken. Naast de virtuele zanger zijn ook nooit vertoonde live opnames uit 1974 te zien in de show.

De tourdata zijn nog niet bekend, maar de kans is groot dat deze wereldwijde show dit jaar ook naar Nederland komt.

Fotobron: Instagram Frank.Zappa