Van 22 tot en met 24 juni 2018 verrijst in een serene setting aan het prachtige meer van Bussloo op de Veluwe een nieuw 3-daags festival; Camp Moonrise. Deze eerste echte boutique weekender van Nederland presenteert haar eerste namen op gebied van muziek, talks, food en wellness. Nu zijn de eerste namen van het festival bekend gemaakt. 

Camp Moonrise is het vijfde festival uit de koker van AIR & CO, in het verleden ook verantwoordelijk voor festivals als Milkshake en Amsterdam Open Air.

Programma

Camp Moonrise is een eclectische mix van mensen, stijlen en invloeden en dit is ook te zien in het programma. Van de opzwepende, bluesy trancefunk van My Baby tot BBC-radio jock, DJ, producer en connaisseur Gilles Peterson, Belgische singer-songwriter Tamino, pianist en componist Joep Beving en ook Bombino, Gallowstreet, Jameszoo Quartet, New Cool Collective, La Pegatina, Jules Deelder & Boris van der Lek, Baloji en het speciaal samengestelde funkorkest Moonrise Orchestra. Het muzikale avontuur ligt voor het oprapen, ook op elektronisch gebied. Van de smeltkroes aan stijlen van Nightmares on Wax naar Kenny Dope (Masters at Work) en de speciale vintage discoset van Joost van Bellen naar de Afrikaanse zomerse house van Philou Louzolo tot de exotische soundscapes van Oceanic.

Food

Bezoekers van het festival kunnen eten en drinken op niveau. Speciaal voor Camp realiseren Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) pop-up restaurant The Greenhouse. Er wordt met de mooiste lokale en seizoensgebonden producten gekookt, door de meest vooruitstrevende (jonge) gastchefs van dit moment. Daarnaast worden er workshops, demonstraties en tastings georganiseerd.

Daarnaast zullen de drijvende krachten achter het Amsterdamse familierestaurant Café Caron, chef Alain Caron en zijn zonen Tom en David, overal op het festival koken, presenteren, demonstreren en improviseren. En worden alle culinaire hapjes op het festival door wijnfestival Bacchus voorzien van de juiste wijnen. Bij The Winery area kunnen bezoekers proeven, kijken en leren. 

Talks & Stories

Op het festivalterrein worden verschillende inspirerende Talks & Stories georganiseerd. Een selectie van sprekers van onder meer de toneelacademie, maar ook bekende acteurs, programmamakers, journalisten, professoren en dichters zullen hun woordkunstwerken voordragen. Onder anderen schrijver, televisiemaker en presentator Tim den Besten, kunsthistoricus en cultuurjournalist voor de Volkskrant Wieteke van Zeil en journaliste Vera Mulder namens De Correspondent zullen spreken tijdens het festival. 

Wellness & Wellbeing

Binnen Camp Moonrise worden diverse plekken gecreëerd waar bezoekers zich volledig kunnen ontspannen. Denk hierbij aan badhuis Spa Blue of aan de hot tubs aan het Moonlake. Maar ook de Sangha Garden, een bijzondere plek in een rustgevend en aards decor. Hier geeft Afke Rijenga yogalessen, maar ook onderdelen als meditatie, massages of ecstatic dance zijn in Sangha Garden te vinden. Luister naar een sereen miniconcert of een spirituele talk, of breng lichaam en geest in balans en leer je grenzen verleggen tijdens de Wim Hof Methode IJsbad workshop. 

Boutique Campings

Er komen zes verschillende boutique campings: een reguliere camping waar je een eigen tent kunt opzetten, een camping waar vooropgezette tenten staan, een stille (family) camping, een plek ingericht voor campers, tot een luxe camping met eigen receptie waar je een cabin kunt boeken met opgemaakte bedden, houten vloer, koelkast en een hot tub. Daarnaast wordt er een terrein ingericht waar bezoekers zelf een camp in thema kunnen bouwen.