Eindelijk komt hij naar Nederland: de briljante muzikale zonderling die elk nieuw album moeiteloos een ander genre omarmt. Op 4 juni zal hij optreden in Poppodium 013 in Tilburg. 

De laatste keer dat Beck in ons land was, trad hij op in de voormalige Heineken Music Hall. Bijzonder dat hij nu kiest voor een kleinere en alternatievere zaal. Of eigenlijk helemaal niet, want deze muzikant staat natuurlijk bekend om zijn rare sprongen. Zo heeft hij vorig jaar met zijn album Colors een twaalftal vrolijke en knallende electropopnummers afgeleverd, iets wat hij in zijn enorm gevarieerde oeuvre nog niet eerder heeft gedaan. De songs van Colors zullen live ongetwijfeld heel goed tot hun recht komen naast de vage funk/hiphop/rock/folk/polka/jazz/latin-muziek die hij in eerdere jaren heeft gemaakt.

Na het met een Grammy bekroonde singer-songwriteralbum Morning Phase uit 2014, is Beck (achternaam Hansen) groter dan ooit. Hem live zien in een zaal als 013 is dan ook een buitenkansje voor de fans. Naast nieuwe meesterwerken als Seventh Heaven en Dreams is er nog altijd plaats voor zijn grootste hits Loser (1994) en Where it’s at (1996).

Kaarten voor de show gaan vanaf aanstaande vrijdag 2 februari om 10:00 in de voorverkoop.