De in New Jersey geboren muzikant draait al sinds begin jaren 60 mee in de popwereld en is eigenlijk nooit weg geweest. Dit jaar zou zomaar eens zijn laatste kunnen zijn als muzikant. Hij heeft namelijk op 15 juli een groots concert ingepland in het Londense Hyde Park.

De show draagt de naam Homeward Bound: The Farewell Performance en is de afsluiter van een serie concerten van enorme namen, onder wie Roger Waters en Bruno Mars. Bevriende artiesten James Taylor en Bonnie Rait zullen met Simon meedoen als gasten.

Ondanks dat hij sinds de start van zijn carrière een enorme lijst hits heeft opgebouwd, is hij nooit gestopt met het maken van nieuwe en originele muziek. Op zijn laatste album Stranger to Stranger uit 2016 gebruikt hij zelfs zogenaamde microtonale muziekinstrumenten. Microtonaal houdt in dat de twaalf verschillende tonen uit de standaard popmuziek weer onderverdeeld worden in drieënveertig aparte tonen. 

Of het deze keer in Londen echt een vaarwel is moet nog blijken, omdat Paul al meerdere keren officieel afscheid heeft genomen. De beroemdste keer was in 1993, toen hij wederom in Hyde Park voor een keer weer met zijn oud collega Art Garfunkel op het toneel stond. Wat er ook gaat gebeuren, we zullen nog moeten wachten tot de zomer om erachter te komen wat Paul Simon nu weer gaat doen.

Luister hieronder naar Stranger to Stranger.

https://open.spotify.com/album/6g8P3Zy5bmBmpRAUTN5USZ?si=hRnxxLA-TJSFu48RaDSGBA