De rock 'n roll geschiedenis zit vol met figuren die het nog al eens meer dan te bont maakten. Een badboy-imago past dan ook heel goed binnen de rocksfeer, ook in de jaren 80, het decennium waarin de Amerikaanse glam-hardrockband Mötley Crue zijn grootste successen heeft gehad. Ware het niet dat deze band, met drummer Tommy Lee als het bekendste lid, verre van glamorous was en bekend stond om hun enorm excessieve levensstijl. Dit jaar wordt het verhaal van deze opmerkelijke band verfilmd in The Dirt.

Ten tijden van gelikte rockbands als Bon Jovi, bestaande uit mooie jongemannen met permanentjes, vertoonde Mötley Crue (een term uit oude piratenfilms) meer gelijkenissen met ruige Jaren '70 iconen als Alice Cooper en Ozzy Osbourne. De band maakte het dan ook minstens net zo gek als hun twee inspiratiebronnen. Zo schreven zij hun grootste hit Kickstart My Heart vlak nadat bassist Nikki Sixx een heroine-overdosis had overleefd doordat hij niet één, maar twee adrenaline-injecties rechtstreeks in zijn hart had gekregen. En dat is nog maar een voorbeeld van de vele capriolen van de jongens van Mötley Crue.

The Dirt kwam al eerder uit als een expliciete bandbiografie, maar nu wordt het verhaal vol overmatig drank- en drugsgebruik dan eindelijk verfilmd met Iwan Rheon, bekend van zijn rol als Ramsay Bolton in Game of Thrones, als gitarist Mick Mars. Douglas Booth (Loving Vincent) zal de eerdergenoemde Nikki Sixx spelen en rapper Machine Gun Kelly neemt de rol van Tommy Lee, bekend van zijn huwelijk met Pamela Anderson, voor zijn rekening.

Mötley Crue is uiteindelijk met wisselende samenstelling doorgegaan met spelen tot 2014, waarna zij hebben afgesproken om uit elkaar te gaan en dat niemand daarna alsnog op solotoer zou gaan met het werk van de band.

Luister hier Kickstart My Heart, om je geheugen op te frissen en alvast in de stemming te komen voor de film The Dirt: https://www.youtube.com/watch?v=CmXWkMlKFkI

 

Beeldbron: Instagram Mötley Crue