Grammy winnaars- en multiplatina verkopende artiesten Ben Harper en Charlie Musselwhite zijn opnieuw een samenwerking aangegaan voor het nieuwe album No Mercy in This Land, dat uitkomt op 30 maart. De trailer, die speciaal gemaakt is voor dit album, kun je alvast bekijken. Verder hebben de heren ook bekend gemaakt dat zij 9 april in Paradiso staan!

Op No Mercy in This Land werken de twee gelauwerde artiesten weer samen sinds de release van het voorgaande album uit 2013 (‘Get Up!’) dat binnenkwam op No.1 in de Amerikaanse Billboard Blues Albums Chart en in 2014 een GRAMMY Award won in de categorie “Best Blues Album”. Op het nieuwe album wordt de sterke verwantschap tussen de twee uitgedrukt in zowel persoonlijke verhalen als hun individuele muzikale stempel.

"Charlie Musselwhite staat wat mij betreft voor die zeer zeldzame en heilige plek waar het blues verleden, heden en toekomst samenkomen," zegt Ben over zijn collega en vriend. "Hij transformeert zijn notities in emoties die zowel angstaanjagend bekend als gloednieuw aanvoelen, alsof ik ze elke keer voor de eerste keer hoor. Hij is een levende legende wiens harmonicaspel de ruimte in moet worden geblazen om naar andere levensvormen te zoeken. "

"Op het podium of in de studio - het werken met Ben Harper heeft dezelfde opwinding die ik ervoer toen ik in het verleden werkte met Chicago blueslegendes, zegt Charlie. "Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat Ben de Blues op een geweldige manier opnieuw heeft uitgevonden: modern spel met behoud van gevoel. Ik ben vereerd en bevoorrecht om deel te mogen nemen aan dit project. "

Ben en Charlie vieren de release van het album op 30 maart door een internationale tournee te starten diezelfde avond in San Francisco, CA, in het beroemde Fillmore theater voordat ze terugkeren naar Europa. Op 9 april staan ze in Paradiso, Amsterdam.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xGbFWQA5gY0&feature=youtu.be

no mercy in this land ben harper and charlie musselwhite