Met een hoop nieuwe albumreleases in het vooruitzicht, belooft 2018 een fantastisch muziekjaar te worden. Wij houden jou op de hoogte van de leukste nieuwe muziek die je meteen kunt luisteren, met deze keer een paar fijne nieuwe singeltjes om alvast in de stemming te komen. 

Editors - Magazine

Tom Smith en zijn kompanen van Editors hebben zich sinds hun album In This Light and on this Evening uit 2009 een nieuwe stijl aangemeten die ze nog altijd hanteren op de nieuwe single Magazine. Dit geluid, met veel jaren 80 synthesizers en ander toetsenwerk, werkt nog altijd even goed. Magazine gaat het ongetwijfeld goed doen op de zondag van Pinkpop. 

https://www.youtube.com/watch?v=08h4wVssYJM

Vance Joy- We're Going Home

Er komt de laatste paar jaar allerlei fantastische muziek uit Australië: Tame Impala, Parcels en King Gizzard & The Lizard Wizard om maar wat te noemen. En Vance Joy, natuurlijk. De zanger, echte naam James Keogh, maakte al eerder furore met zijn lied Riptide, dat voor talloze reclames is gebruikt. We're Going Home is net zo'n meezinger, maar heeft iets meer power. Zijn nieuwe album Nation of Two komt uit op 23 februari. 

https://www.youtube.com/watch?v=qETfaJXx22g

George Ezra - Paradise

Deze jonge singer-songwriter, bekend van de zomerhit Budapest, blijft ons verrassen met zijn heerlijk lichtvoetige swing- en bluesgeluid. George is nog maar 24, maar heeft de diepe stem van een oldtimer. Paradise is een heerlijk vrolijk nummer, waarmee Ezra zijn karakteristieke feel mengt met een moderne sound. We zijn benieuwd naar zijn tweede album Staying at Tamara's, dat op 23 maart uitkomt.   

https://www.youtube.com/watch?v=4CTzPj3K5Lw

Eels - The Deconstruction

Nu al een pareltje. Eels is een band die al meer dan twintig jaar meedraait, maar vaak onder de radar blijft. Niet terecht, want de melancholische en dromerige muziek die de band van Mark Oliver Everett maakt, is van een ongekende schoonheid. The Deconstruction is het perfecte lied voor op een regenachtige zondagmiddag. Tip: Eels treedt op 18 juni op in Tivoli Vredenburg in Utrecht. 

https://www.youtube.com/watch?v=59Au8TUVakg

 Beeld: Instagram Editors / editorsofficial