Voor velen is hij de beste gitarist die ooit geleefd heeft. De man die op 27-jarige leeftijd overleed, heeft in zijn relatief korte carrière de bluesmuziek naar een heel ander level getild. Toch lag veel van de muziek van Jimi Hendrix jarenlang op de plank en is helemaal nooit uitgebracht. Nu kunnen we eindelijk genieten van iets nieuws, namelijk een cover van die andere blueslegende: Muddy Waters.

Beeldbron: Instagram

Op 9 maart zal het album Both Sides of the Sky verschijnen, dat volledig bestaat uit niet eerder uitgebracht werk van Hendrix. De cover van Mannish Boy (origineel uit 1955) is de eerste single van het album. Het origineel is tegenwoordig symbolisch voor de blues. Vraag een willekeurig iemand waar hij aan moet denken bij bluesmuziek en 9 van de 10 zullen al zingend antwoorden met de riff: da-na-nana-na. Voor de mensen wiens geheugen opgefrist moet worden: klik hier

 Jimi heeft in het jaar 1969 echter een compleet andere draai aan het nummer gegeven. Zijn versie is up-tempo en heeft een iets anders klinkende riff. Vooral opvallend is dat Hendrix à la George Benson met zijn stem meezingt met de gitaarsolo. Volgens producer Eddie Kramer deed hij dit oorspronkelijk als een grapje, maar ook om het geheel van de song iets lichtvoetiger te maken.

Het nieuwe album zal ongebruikte tracks bevatten die Hendrix tussen 1968 en 1970 heeft opgenomen. Aan de cover van Mannish Boy te horen, kunnen we binnenkort weer volop genieten van Jimi’s unieke gitaarmagie. Je luistert de single hier.