Dit is de Color-Playlist van Soundz en GlansGarant

Bij de onderhoudsbeurten van de schilders van GlansGarant draait alles om vijf kernwaarden: Verf , Garantie, Duurzaamheid, Huis en uiteraard Kleur. De kernwaarde kleur speelt, net als bij Glansgarant, in de muziek ook een belangrijke rol. Wij waren benieuwd aan welke liedjes jullie denken bij 'color', dus hebben we hier een fantastische winactie aan gekoppeld. Door een reactie achter te laten met jouw lied, maak je kans op een heerlijke overnachting voor twee personen bij Fletcher Hotels.

En reageren hebben jullie dan ook massaal gedaan. De leukste, origineelste en gekste reacties zijn samengevoegd tot de GlansGarant Color-Playlist.

De muzieksmaken lopen zeer uiteen binnen het online publiek, van Aerosmith tot UB40. Ondanks die variatie komen toch een paar songs vaker terug. Een daarvan is Cyndi Lauper’s hit True Colors. Maar liefst vijftien verschillende mensen hebben deze jaren 80 evergreen genoemd! Duidelijk een favoriet. De ballad hoort dan ook zeker thuis in de playlist. Ook Prince mag natuurlijk niet ontbreken: Purple Rain is voor velen de favoriete 'kleurplaat'.

Ook Nederlandstalige songs doen het goed onder de online volgers van Soundz. Rood van Marco Borsato is dan ook niet zo’n verrassing. We moesten wel even slikken toen we zagen dat meerdere mensen kozen voor Alle Kleuren van K3. Waarschijnlijk hebben veel ouders met jonge kinderen dat liedje vaak moeten aanhoren.

Tenslotte gaan we ook lekker de diepte in op de playlist. Wij van Soundz worden altijd blij van verborgen juweeltjes als Color My Love van het Italiaanse duo Fun Fun.

Je luistert de Color-Playlist via deze link.  

 

Je kunt nog tot volgende week meedoen met deze actie. De winnaar van de overnachting voor twee personen bij Fletcher Hotels wordt bekendgemaakt op de Facebookpagina van Soundz Magazine. Klik hier voor meer info over een onderhoudsplan van GlansGarant  

 

 

Snow Patrol geeft intiem miniconcert voor vijftig Nederlandse fans

Zeven jaar afwezigheid is lang, maar met alle nieuwe singles die Snow Patrol dit jaar hebben uitgebracht, lijkt het alsof er niets veranderd is. Op 15 juni staan ze op Pinkpop, maar daarvoor komen ze naar Nederland voor een exclusieve minishow en Q&A in Club Ziggo op 30 mei. Jij kunt erbij zijn!

Fans van liedjes als Chasing Cars, Crack The Shutters en Run hebben geluk, want nu is er een kans om de heren van Snow Patrol zelf te ontmoeten en ze zelfs die ene vraag te stellen waar je al jaren mee rondloopt. Om kans te maken op een toegangskaartje, kun je je jouw vraag opsturen via deze link. Let op: om kans te maken, moet je klant bij Ziggo zijn. Wacht niet te lang met het doorsturen van je vraag, want de ticketactie voor deze Ziggo Music Session loopt tot 23 mei. 

De vijftig deelnemers met de leukste vragen mogen het concert bijwonen en vijf daarvan mogen persoonlijk hun vraag aan Gary Lightbody en de rest van de band stellen.

 

Het nieuwe album Wildness van Snow Patrol verschijnt op vrijdag 25 mei.

Net aangekondigd: Liam Gallagher in de Ziggo Dome en meer!

Er is veel concertnieuws vandaag. Wij van Soundz houden je natuurlijk graag op de hoogte van de spannendste nieuwe shows in Nederland. Daarom een kleine selectie van de concerten waar wij wel oren naar hebben, verspreid door Nederland.

Ruben Hein - Mezz Breda, 28 april

Hij heeft dit jaar dan wel Wie Is De Mol gewonnen, maar ook op muzikaal gebied gaat het lekker met Ruben Hein. Zo heeft hij dit jaar zijn nieuwste soloalbum Groundwork Rising uitgebracht, met een andere sound dan we van hem gewend zijn. Naar eigen zeggen is hij geïnspireerd door zowel Radiohead als Randy Newman, met als resultaat een jazzy, maar moderne plaat. Live klinkt het vast ook als een klokje.

Pearl Jam - Extra show Ziggo Dome, 13 juni

Ze hadden nog een gaatje in hun touragenda, dus besloten Eddie Vedder en zijn maten om nog een concert te geven in Nederland. Kortgeleden hebben ze het anti-Trumplied Can't Deny Me uitgebracht, hun eerste nieuwe single in vijf jaar tijd. Dat belooft nieuw werk, dat Pearl Jam ongetwijfeld ten gehore zal brengen tijdens de twee concerten. De kaartverkoop begint op vrijdag 6 april om 10:00. Ook dit concert zal waarschijnlijk snel uitverkopen, dus wees er op tijd bij.

Seasick Steve - Oosterpoort Groningen en 013 Tilburg, 3 en 4 juli

De excentrieke bluesredneck met zijn zelfgemaakte gitaren is deze zomer weer in ons midden en geeft twee concerten, eerst in Groningen en daarna in Tilburg. Tijdens zijn shows gaat het er ruig aan toe, dat weten we inmiddels na het zien van zijn sets op Pinkpop en Lowlands.

Little Steven And The Disciples Of Soul - Amsterdamse Bos, 6 juli

De gitarist van Bruce Springsteen zit naast de E-Streetband ook nog in een eigen band. Sinds de jaren 80 brengt 's werelds beroemdste bandana-drager Steven Van Zandt om de zoveel jaar een sterk Rhythm & Blues album uit met zijn soloproject. Dit jaar is dat het album Soulfire, dat nog net zo hard rockt als altijd. Little Steven komt naar Nederland voor een optreden op een prachtige locatie, namelijk een openluchttheater middenin het Amsterdamse Bos.

The Analogues - Royal Park Paleis Soestdijk, 6 juli

Little Steven heeft concurrentie. Op dezelfde dag speelt misschien wel de beste Beatles tributeband ter wereld in de tuin van Paleis Soestdijk. Normaliter spelen The Analogues per show één van de latere Beatlesalbums integraal, maar voor deze avond hebben ze een Greatest Hits-concert samengesteld. Wat deze band zo uniek maakt, is dat ze op de originele instrumenten spelen die op de platen te horen zijn. Little Steven of de ultieme Beatles-experience? Dilemma's, dilemma's.

Liam Gallagher - Ziggo Dome, 23 November

Na het enorme succes van zijn concert bij de buren in de AFAS Live durft Liam het aan om up te graden naar de Ziggo Dome, waar zo'n 17.000 mensen bij kunnen zijn. Dat is meer dan driemaal zo veel publiek als de vorige keer. Hoewel zijn broer Noel Gallagher al eerder in de AFAS Live had gestaan met zijn High Flying Birds, is de Ziggo hem nog niet gelukt. Is dit het begin van een competitie tussen de twee Oasis-broers? Geen idee, maar wij zijn er in ieder geval bij.

 

 

 

 

 

 

Ringo Starr eindelijk tot ridder geslagen

We wisten eerder al dat het zou gebeuren, maar nu is het er dan eindelijk van gekomen. Ringo Starr heeft in Buckingham Palace in Londen de ridderslag ontvangen van de Engelse kroonprins William. De drummer van The Beatles dient vanaf nu officieel aangesproken te worden met Sir

Een beetje laat was zijn benoeming wel, want mede-Beatle Paul McCartney kreeg zijn riddertitel al 21 jaar geleden. Met zijn benoeming komt Ringo in een rijtje van grootheden te staan, samen met de "Sirs" Mick Jagger, Elton John Ray Davies en dus ook zijn collega Paul. Zoals we van hem gewend zijn, gaat Starr heerlijk laconiek om met zijn benoeming. Op de vraag wat hij met zijn bijbehorende medaille zal gaan doen, antwoordde hij: "I'll be wearing it at breakfast."

Als we het hebben over de muziek van The Beatles, wordt de rol van Ringo, echte naam Richard Starkey, toch vaak over het hoofd gezien. Dat is niet altijd terecht, want hoewel zijn drumwerk er niet altijd uitspringt, laat hij op bepaalde momenten zijn talent op heel subtiele wijze horen. Luister maar eens naar de drumbeats van de songs Come Together of Ticket To Ride: het lijkt zo simpel, maar weinig drummers kunnen zijn sound precies nabootsen

De muzikant uit Liverpool staat nog steeds af en toe op het podium en hopelijk zal hij dit nog even blijven doen nu hij tot de adelstand is verheven. 

Beeld: Instagram paulmccartney

 

 

Arbeidsvitamines voor alle schilders: de Paint Playlist

De GlansGarant-schilders die jouw woning jaarlijks onder handen nemen, zijn niet de enige die creatief zijn met verf. Bij deze onderhoudsbeurten van GlansGarant draait alles om vijf kernwaarden: Kleur, Garantie, Duurzaamheid, Huis en uiteraard Verf. Die laatste is meteen het thema van de eerste playlist met verfklassiekers. 

1. Paint It Black - Rolling Stones (1966)

stones glansgarant

Zonder concurrentie de grootste verfklassieker aller tijden. In de tekst schildert Mick Jagger eerst een rode deur zwart, waarna hij zich vergrijpt aan een rij auto's en zelfs zijn hart. Een duistere tekst, inderdaad, maar gezongen en gespeeld met, uh, verve. 

2. New Coat Of Paint - Tom Waits (1974)

De grootste brombeer van de rock-'n-roll toont zich van zijn vrolijkste kant in dit aanstekelijke jazzy nummer. Waits' idee van een fijne avond uit? Goed gezelschap en een kelder vol wijn. Daarmee kun je volgens hem zelfs kleur geven aan de meest troosteloze stad. 

3. Painter Song - Norah Jones (2002)

norah jones glansgarant

Als de Amerikaanse zangeres net zo heerlijk achteloos schildert als dat ze zingt, dan belooft dat wat. Aan muren en kozijnen waagt Jones zich niet, in de lekker lome crooner Painter Song verft ze toekomstvisioenen en herinneringen. Vinden wij heel knap!

4. Paint Me Down - Spandau Ballet (1982)

Een succes kon je het niet noemen, maar deze vierde single liet al heel aardig horen waar het met Spandau Ballet heen zou gaan. Dit liedje was de grondverf, zeg maar, waar de Britten een rits aan hits overheen schilderden. De kleur van dat oeuvre laat zich raden: Gold.

Doe mee & WIN! 

Laat ons weten aan welk lied jij denkt bij het woord "Paint". Ga naar de winactie op onze Facebookpagina en win een overnachting voor 2 bij Fletcher hotels, aangeboden door GlansGarant. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met GlansGarant.