Het kan raar lopen in popland. Een paar jaar terug was The Killers de meest belovende band in het circuit. Maar na een wat tegenvallend album kwam de groep in een licht neerwaartse spiraal terecht. Dat is jammer want de groep rondom zanger Brandon Flowers heeft genoeg kwaliteiten om een vaste waarde te blijven.

Gisteravond speelden de mannen uit Las Vegas in een bijna volle Ziggo Dome. Dat is op zich goed nieuws want de twee laatste albums van de band waren geen succesnummers. Probleem is dat de rijen binnen The Killers niet meer gesloten zijn. Zo misten we gisteren zowel gitarist Dave Keuning als bassist Mark Stoermer op het podium. Dat zegt eigenlijk alles over de huidige coherentie binnen de formatie. Flowers uitte na twee geflopte soloplaten de nodige kritiek op alles en iedereen maar juist zijn solotrip heeft The Killers weinig goeds gedaan.

killers plaatje

 

Dat bleek ook wel in de Ziggo Dome. De band draait eigenlijk nog maar om twee personen: Flowers en de charismatische drummer Ronnie Vannucci. De twee huurlingen deden het overigens prima maar konden niet verhullen dat de band wellicht op zijn laatste benen loopt. De band had altijd twee speerpunten als munitie. De schelle, hoge stem van Flowers en een catalogus aan prima songs. Die songs werden gisteren bijna allemaal gespeeld. Vooral de nummers van Hot Fuss, toch de beste plaat van de band, werden in het zonnetje gezet. Na de opener Run For Cover kwamen de hits en concertlievelingen allemaal in slagorde voorbij. Daarbij valt op dat het nieuwe materiaal van de laatste plaat Wonderful Wonderful prima weet te beklijven. Een nummer als The Man doet bijvoorbeeld niet onder voor de classics.

Maar het publiek ging zich toch pas vooral roeren bij tunes zoals Human, Spaceman en Somebody Told Me. Dat tussendoor ook nog Romeo And Juliet van Dire Straits van stal werd gehaald, was een prima zet. De drumsolo van Vannucci met behulp van 2 fans bleek echter totaal overbodig.  Nog storender was de stem van Flowers die meer dan eens oversloeg.  Wat echter het meest zorgen baarde was de enigszins routinematige vertoning van een band die zich snel zal moeten herpakken om die belofte van weleer toch echt in te lossen.

Jean-Paul Heck

Fotocredit: Rob Loud

Zoeken

Laatste concertverslagen